Hier draag jij aan bij

Meer dan een fietstocht. Dat is CYCLE NL in vier woorden. Tijdens dit evenement kun je kiezen uit 7 verschillende routes met afstanden tussen de 30 en 180 kilometer. Routes die je misschien wel dwars door Kroondomein het Loo leiden. Of wat dacht je van de Veluwe met prachtige routes langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen.   
En terwijl jij geniet van de natuur om je heen, zet je je tegelijkertijd in voor dat ene doel.  

Iedereen een gezond hart. Voor nu én voor later. Op dit moment zijn er 1,7 miljoen Nederlanders met een hart- of vaataandoening. Als we niets doen, zijn dat er over een paar jaar 1 miljoen méér dan nu. Dat moet stoppen.  

We worden er enorm blij van als anderen onze missie delen. Vorig jaar gingen 700 deelnemers over de finish en samen hebben zij ruim 60.000 euro op weten te halen. Allemaal voor onderzoek naar hart- en vaatzieken. Een geweldige prestatie! 

Waarom je dit jaar (weer) aan CYCLE NL mee wil doen? We leggen het graag aan je uit! 

Goed voor je hart

Bewegen is goed voor je. Vooral je hart wordt er blij van. Beweging verlaagt je bloeddruk waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Of je nu met een team meedoet, samen fietst of individueel de route aflegt, je fietst hoe dan ook met andere fietsfanaten. En samen fietsen verbindt. Zowel de inspanning als de verbinding en je grenzen verleggen, vermindert spanning en geeft je hart energie!

Goed voor het hart van een ander

Op sportieve wijze draag je bij aan de hartgezondheid van een ander. Door jouw inzet te laten sponsoren kan de Hartstichting blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek. Zoals bijvoorbeeld het onderzoek naar een betere behandeling van hartfalen. In Nederland hebben 240 duizend mensen de diagnose hartfalen; een sluipmoordenaar van ons hart omdat het hart steeds verder achteruitgaat en dat heb je vaak niet eens in de gaten. Hoe eerder we deze ziekte herkennen, hoe sneller we de schade kunnen beperken. Door zondag 30 juni met ons mee te fietsen, draag jij hieraan bij!  

Wil je meer lezen over het werk van de Hartstichting en het onderzoek naar hartfalen? Kijk dan op Hartstichting.nl

Wist je dat… 

..dat Hartstichting dit jaar 60 jaar bestaat? En wie jarig is, trakteert! Wil je jouw deelname nog specialer maken? Fiets dan mee met ons sterrenteam en krijg twee weken gratis toegang of doneer 0,60,- en krijg twee weken toegang tot ons exclusieve online beweegprogramma met Barbara de Loor. Ontdek hier hoe je meedoet. 

Wist jij dat…

❤️  er in Nederland 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten zijn?
❤️  hartfalen doodsoorzaak nummer 2 is?
❤️  650 mensen per dag met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis belanden?
❤️  103 mensen per dag hieraan overlijden?
❤️  1 op de 125 baby’s een hartafwijking heeft?

Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het werk van de Hartstichting is!

Wist je ook dat Hartstichting dit jaar 60 jaar bestaat? En wie jarig is, trakteert! Wil je jouw deelname nog specialer maken? Fiets dan mee met ons sterrenteam en krijg twee weken gratis toegang of doneer 0,60,- en krijg twee weken toegang tot ons exclusieve online beweegprogramma met Barbara de Loor. Ontdek hier hoe je meedoet.

En actie is nodig!

Want als we niets doen, zijn er in 2030 bijna 1 miljoen méér hart- en vaatpatiënten dan nu...

Wist je dat wandelen ook goed is voor je hart?

Wij organiseren ook een wandelevent op 2 november 2024.
Lees meer over onze 11strandentocht.

Wist je dat? Er dagelijks 101 mensen
overlijden aan hart- en vaatziekten

Er 650 ziekenhuisopnames
per dag zijn

Er 1.5 miljoen patienten zijn

Er 1 op de 4 vrouwen
overlijdt aan hart- en vaatziekten

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van sportieve evenementen en het werk van de Hartstichting? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen